FIND BALANCEN MELLEM INDENDØRS OG UDENDØRS TRÆNING

Posted on: tir, 23/03/2021 - 16:24 By: reiner
BikeErg

C2

Hvert år, når foråret melder sin ankomst, vil mange længes efter at komme udenfor og træne. Selvom det herhjemme stadig kan være koldt i de spæde forårsmåneder, kan vi allerede nu mærke overgangen til udendørstræningen banke på døren. Heroppe på kontoret vil vi begynde at løbe, cykle og ro udendørs på de gode dage, og hoppe på romaskinen, i skimaskinen eller på BikeErg, når vejret er for dårligt til os, der bare gerne vil motionere.

 

Hvordan kan man bedst balancere indendørs og udendørs træning, så man kan udnytte dage med godt vejr vejret? Det er vigtigt at du bygger dine udendørsaktiviteter gradvist op, mens du vedligeholder træningen på din romaskine, skimaskine eller BikeErg, så du altid kan få en god, intens indendørs træning, når der er brug for det.

 

Vi anbefaler følgende fremgangsmåde:

 

 

Indendørs

Udendørs

De første tegn på forår

 

(2-3 uger)

Vedligehold din indendørs træningsrutine, men træn lidt kortere tid indenfor på dage med godt vejr, og tag udenfor på en lille løbe- eller cykeltur.

Hold dig til træning der er sjov og nem at udføre, og pas på ikke at træne for længe ad gangen. Udnyt de gode dage!

Forårskuller

 

(2-3 uger)

Byt lettere indendørs træning ud med udendørs træning, men hold fast i de hårde træningspas indenfor.

Nu kan du øge længden af din udendørs træning, men endnu ikke intensiten.

NU ER DET FORÅR!

 

(3-4 uger)

Hold fast i 2-4 indendørs træningspas om ugen, med varierende længde og intensitet, afhængigt af, hvor meget og hvor hårdt du kan træne udendørs.

Nu kan du øge antallet af udendørs træningspas til 3-5 gange om ugen, og øge intensiteten af din udendørs træning som du ønsker.

Sommeren er her

Hold fast i muligheden for indendørs træning, så du kan træne indenfor, når du har brug for det.

Hold styr på vejret, og brug dage med dårligt vejr til at træne indenfor. Husk at drikke nok væske, når du træner udenfor i varmen!

 

 

Nøgleordene er:

 

  • Byg langsomt mængden af udendørs træning op, når du begynder at kunne komme udendørs. På den måde kan du nemmere undgå skader.

 

  • Brug din indendørs træning til at træne med høj intensitet, indtil din krop er klar til at træne med høj intensitet udendørs.

 

  • Hold dig fortrolig med dit indendørs træningsudstyr, så du kan træne indendørs, når der er brug for det. Dette kan du gøre på dage med dårligt vejr, eller hvis du ikke kan nå ud inden det bliver mørkt - eller bare en dag, du har travlt.

 

Et sidste tip herfra er at flytte din træningsmaskine udenfor til en træning, hvis du har mulighed for det. Sådan kan du få en dejlig forårstræning med det bedste fra begge verdener: En vant træningsform, der foregår udenfor i det dejlige vejr.