Årer: Forårs To-Do Liste

Posted on: ons, 17/03/2021 - 14:08 By: reiner

C2 Oars

På denne tid af året vil Concept2 Regatta Service Team normalt forberede sig på en travl regatta sæson med pakning af spareparts og fylde trailer med værktøj og snack for livet på landevejen.

I "normal" tider rejser rejser vores Team hele verden rundt til mange regattaer, for at yde support til aktive roere og trænere med vores åre service. Dette betyder normalt, at de kan stole på deres udstyr er regatta klar. Vores Team har stor glæde igennem at yde denne service og dermed een ting mindre at bekymre sig om på kaproningsdagen. Vi savner jer.

Dette vil være andet år, hvor vores Regatta Service Team bliver hjemme, da COVID-19 restriktioner stadig gælder for arrangementer og sammenkomster. Hvis og når COVID-19 restriktioner ændres, vil vi re-evaluere vores rejse planer. Mens vi er skuffede, vil vi gøre vores bedste for at supportere det bedste vi kan fra vores Morrisville Vermont åre shop. Så, imens du forbereder at komme tilbage på vandet her til foråret, har vores Regatta Service Team disse råd for at få årer og sculls i god stand inden sæson.

  1. Inspicer dine årer! Det er vigtigt at opfange fejl så hurtigt som muligt. Det kan være farligt at ro med ødelagt åre. Blad beskadigelser, revner i skaft, eller vand i skaft. Føl efter for bløde punkter på skafte, dette kan betyde indvendige revner. 
  2. Se efter tegn på slid af manchet. En slidt manchet vil påvirke åretag ved indgang og udgang og smig. Manchetter bør udskiftes efter behov, men en ren og velplejet manchet vil vare i lang tid.
  3. Opbevar årer og sculls i raks med håndtag opad, når det er muligt. Undgå bladet skraber på grus og sten, på beton og imod bådbro og andre hårde overflader. Blad beskadigelser er oftest på bladende på grund af at ramme imod ting.
  4. Opbevar ikke dine årer over lang tid i direkte sollys. Ultra violet lys vil eventuelt nedbryde carbon overflade og forkorte årers levetid.
  5. Transport af årer på ubeskyttede metal tag racks kan give seriøse beskadigelser. Bind årer med tilstrækkelig polstring eller brug Concept2 sculls case for beskyttelse.
  6. Hvis du skal lægge dine årer og sculls på jorden eller på bro, så læg dem med bladende opad for at undgå slid. Hold årer væk fra at blive trådt på.
  7. Brug ikke årer til at skubbe ud fra bro. Udfør dette ved at skubbe båd frem ad bro og fri.
  8. Roning i saltvand? Rens udstyr efter hver rotur. Vær særlig opmærksom på manchet, klemringe og svirvler.
  9. Giv dine håndtag særlig opmærksomhed, især hvis man deler årer. Rens og desinficer håndtag efter hver tur. 

 Vi tilskynder til at udskifte reservedele hjemme i klubben. Vi har instruktioner og video på vores website, sådan at du kan udføre arbejdet selv.

Oars Repair Instruction 

Oars Repair Video

Sidste efterår hostede vi Zoom Webinars på de mest almindelige repairs. Se the oar repair webinar videos her  (Advarsel: Video kvalitet er dårlig på grund af Zoom båndvidde restriktioner)