RowErgs

Udgivet: 29. jan 2010 af: Reiner

Siden 1981, hvor Peter & Dick Dreissigacker udviklede og skabte Concept 2 RowErg, har romaskinen været den foretrukne i hele verden, brugt hver dag af både Olympiske mestre, samt  nybegyndere og sat standarden for romaskiner.

Med uovertrufne funktioner, holdbarhed, kundeservice og support er en Concept 2 Indoor Rower for alle i alle aldre.

Se hvordan over 30 års udvikling af innovative produkter har gjort at en Concept 2 Indoor Rower "RowErg" er den bedst sælgende romaskine i hel verden.

Model RowErg er af konkurrence roere kendt for at være standarden for indendørs træning Model RowErg Høj er sædet placeret højere fra gulvet og gør det nemmere at komme på og af maskinen specielt for mobilitets hæmmede.

Hvad er Indendørs Roning:

Indendørs Roning, kendt som ergometer roning opkaldt efter navnet på udstyret brugt til denne type sport, har været udbredt brugt i træning og forberedelse af atleter igennem mange år. Men har nu udviklet sig fra at være et værktøj brugt til forberedelse af de bedste og mest seriøse roere, til en idræt i sig selv.

Næsten alle ro nationer afholder i dag Nationale Indendørs Mesterskaber ( i Danmark siden 1992). Første og længst kendt er C.R.A.S.H.B´s afholdt hver år siden 1982 i Boston, USA.

2018 afholdtes 1st. FISA Verdens Mesterskab i samarbejde med Concept2 i Alexandria, USA. I 2019 afholdtes dette i Long Beach, Californien, USA.
2020 blev det afholdt i Paris den 7-8. Februar og 11. Januar Europa Mesterskaber i Prag.
2021 udelukkende virtuelle regattaer pga corona.både nationalt og internationalt. 
2022 blev VM afviklet Virtuel Regatta.
2023 for første gang som Hybrid Regatta med virtuelle og on place deltagere.

Ergometre har været brugt til ro træning siden 1950´erne. Tidligste eksemplarer var store metal konstruktioner med stort solidt svinghjul og var hadet af de fleste roere.

I løbet af 1970érne fremkom mere roervenlige maskiner, såsom Repco med et svinghjul med luftmodstand. Samtidig udviklede Einar Gjessing fra Norge ergometer med svinghjul og bremsebånd. Reiner Modest Danmark udviklede på baggrund af Gjessing, et ergometer med luftbremse, pga luft og vand opfører sig på samme måde og dermed mere korrekt at bruge luft som bremse.
Dreissigacker brødrerne i USA fremkom med Concept2, som havde den store fordel at være let, relativt billigt og ergometer, sådan at uanset hvor du befinder dig og på hvilken type C2 maskine, kan du sammenligne dine resultater med andre i hele verden.
Det er dette, der har gjort Indendørs konkurrencer mulige!

Roergometeret er blevet standard værktøj for bedømmelse af roernes hastighed over 2000 meter. Findes i alle roklubber, gymnasier og Universiteter i hele verden og er også udbredt i brug af atleter fra andre idrætter til cross træning.

Roergometre findes i ethvert fitness og crossfit center og introducerer ikke roere til rotræning og dermed hjælper med til at være en idræt i sig selv.
Bruges endvidere i dag som en del af CrossFit Verdensmesterskaber såvel som individuelle stævner og Hyrox Event.

 
eRoning har i dag mere end 90 danske roklubber som daglige brugere. Tilbyder rotræning for grupper, såvel for individuelle brugere.
Hel flok af vores bedste internationale kaproere, såvel som usædvanligt dygtige klub instruktører er basis for success.
Se mere på https://www.eroning.dk/medlem