FØL DIG TILPAS PÅ DIT BIKEERG

Udgivet: 23. mar 2021 af: Reiner

C2

Når du køber et Concept2 BikeErg medfølger en saddel, der er designet til at passe de fleste, men det er ikke sikkert, at den samme saddel vil passe til alle. Din komfort under cykeltræningen er vigtig, og kan medvirke til at øge længden af din træning. Der er flere ting du kan gøre, hvis du oplever ubehag, smerte eller nedsat følsomhed under din træning.

 

Giv det tid

Hvis du er nybegynder, eller hvis du ikke har cykeltrænet i lang tid, vil dine muskler og led have brug for tid til at vænne sig til træningen i sadlen. Vi anbefaler, at du strækker ud og varmer op både før og efter dine træningspas. Ved længere træningspas kan det være en god idé at stå af dit BikeErg med jævne mellemrum, måske gå lidt rundt og lige strække ud. Det kan også hjælpe at stå op i pedalerne fra tid til anden.

 

Indstil cyklen til dine behov

I din manual kan du finde anbefalinger til, hvordan du fra starten indstiller dit BikeErg. Når du er kommet i gang, kan du justere dine indstillinger, så de passer præcist til dig. Nogle brugere synes det er mest behageligt med en opretsiddende stilling når de cykler, mens andre indstiller styret, så de får mere vægt fremad og mindre vægt i sadlen. Prøv at eksperimentere med forskellige indstillinger for sædehøjden, højden på styret og positionen for styret. Nogle gange kan selv små ændringer hjælpe dig til at få bedre støtte og balance, når du cykler.

 

Rammens geometri på Concept2 BikeErg er formet, så man ved at løfte saddelhøjden også flytter brugeren tilbage, så forholdet fra saddel til pedaler forbliver optimalt. De fleste vil ikke ændre på sadlens position, men nogle ønsker at fintune deres position på cyklen eller sadlens vinkel. Disse ændringer kan foretages med en 9/16” eller 14mm skruenøgle (medfølger ikke).

 

Tøj og polstring

Polstring eller puder kan være til stor hjælp, men vær opmærksom på, at for meget polstring kan have den modsatte effekt, og fjerne støtte fra et væsentligt kontaktpunkt under din cykeltræning. Nogle brugere kan også opleve nedsat følsomhed, hvis der sker en for bred fordeling af vægten, hvilket kan afskære blodomløbet i ben og balder. I stedet anbefaler vi at du bruger cykelbukser, som kan øge komforten væsentligt under cykeltræningen, og findes med forskellig grad af polstring, lige fra ultra-tynd polstring til mere tyk og blød polstring. Oppe hos os er vi glade for cykelshorts med ekstra polstring til de lange træningspas på cyklen! Vi anbefaler at du prøver dig frem med forskellige cykelshorts eller andet træningstøj: Syninger i underbukser og forskellige typer stof kan medføre gnavemærker og ubehag ved længere tids brug. En anden mulighed er sadelovertræk eller sadelpuder. Et nemt trick kan være at bruge bobbelplast med små bobler, der tit medfølger pakker ved onlinehandel.

 

Sko og pedaler kan også påvirke din oplevelse af komfort, når du cykeltræner. Det kan være værd at afprøve at cykle uden pedalclip, med tåclip eller med forskellige træningssko for at finde ud af, hvad der er bedst for dig. Måden dine sko er forbundet til pedalen kan have indflydelse på, hvordan du sidder på dit BikeErg. For eksempel giver nogle cykelklamper og pedaler mulighed for større rotation eller bevægelse for fødderne - muligheden for bevægelse betyder, at din fod kan rotere, hvilket hjælper dine ankler, knæ og hofter til at bibeholde en naturlig position under hele trådet. Det er altså en god idé at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig, så du kan holde kontakt til pedalerne i hvert tråd.

 

Skift af saddel

Det kan være, at du har lyst til at prøve at skifte til en sadel, der passer til din cykelstil (for eksempel i en mere opret position eller i de lavere håndtag på styret), din kropssammensætning (position af hofte/balder) eller dine personlige præferencer. Der findes et væld af sadler der varierer i bredde, form, design og polstring. Nogle har tilskæringer der kan fjerne pres fra midten af sadlen. Der er altså mange faktorer at skrue på, baseret på dine erfaringer og hvad du ønsker at opnå.

 

Vi anbefaler at du taler med en bikefitter eller en cykelspecialist, der kan hjælpe dig med at overveje mulighederne. Husk, at der kan være forskel på, hvad du oplever under indendørs træning, og hvad du oplever i træningen på en cykel udenfor. Vi vil anbefale, at du tager din BikeErg-sadel (eller en anden sadel, du bruger) med, så I bedst kan tale om, hvad der vil kunne hjælpe dig i din indendørs træning. Du kan ændre din sadel på dit BikeErg præcis som det passer til dine behov: Concept2 BikeErg har en standard sadelholder, der kan anvendes med de fleste cykelsadler.