ErgRace Online: Næste skridt for indendørs regattaer

Posted on: lør, 22/05/2021 - 16:02 By: reiner

ErgRacePM5

Den lidt kendte historie om indendørs regatta
(og hvad som kommer er nemmere end nogensinde)

Den første indendørs ro regatta fandt sted vinteren 1982 ved Harvard Boathouse. Indendørs regatta var et umiddelbart hit og i 1983 blev den første software for indendørs regattaer udviklet. Exervision gik før Performance Monitor og kørte på en Commodore 64 ved hjælp af magnetiske sensorer fæstnet til svinghjulet. Da PM1 kom nogle år senere, blev Exervision erstattet af Video Performance Monitor-systemet, et integreret fritstående system som blev brugt af mange af de store indendørs regattaer, men det var for dyrt og klumpet til normal brug.

Udgivelsen av PM2 + i 1998 tillod at romaskiner blev koblet sammen med e-Row på en PC. e-Row supporterede også regatta på internet og mens det sidste årtusinde uden tvivl var lidt for tidlig for virtuel regatta havde det fortsat mange hengivne følgere. Først i 2010 ble e-Row race serveren endelig afviklet.

Det næste store skridt for regatta var i 2004, da PM2 + og e-Row blev erstattet av PM3 og Venue Race Application. Dette introducerede det meste af det som fremdeles er kendt på indendørs regatta i dag, fra nedtællingssekvensen "Sit Ready, Attention, ROW" til den frygtede hornlyd og de gule bådene som skrider over skærmen.

Etter 15 år med udmærket tjeneste blev Venue Race erstattet af ErgRace. ErgRace opdaterede indendørs regatta software, og vi begyndte å udforske flere muligheder, inkluderet å komme tilbage i det virtuelle regatta spil.

Hvad er det næste? ErgRace Online!

IPhone

I fjor forårsagede COVID-19-pandemien indendørs regatta stop. Med arrangører over hele verden på jagt efter løsninger for at erstatte deres normale stævner, blev virtuel regatta et prioriteret projekt, og vi begyndte at udvikle ErgRace Online.

Vi er glade for at kunne tilbyde det til alle som ønsker at afvikle en online regatta. ErgRace Online giver brugere muligheden til at arrangere og afvikle egne virtuelle konkurrencer. Der er ingen omkostninger for brug af ErgRace Online.

En af regattaerne, som allerede har brugt ErgRace Online, var Fool’s Fest Sprints i april. I følge løbsdirektør Mia Zierk: "ErgRace Online gør virtuel regatta mulig. Du får den samme oplevelse som på normal indendørs regatta men her enten i roklub eller privat hjemme. Appen er super enkel at bruge. Vi satte den på prøve hos Fool's Fest Sprints og det var en stor succes. Deltagerne syntes virkelig om, at kunne konkurrere akkurat som de ville gjort hvis de alle var på samme sted. ErgRace Online er også en flot mulighed til at ro imod venner. Vi bruger den to ganger om ugen i forbindelse med træning, og det er perfekt. Du ror bedre, når du ror med andre og ErgRace Online gør det enkelt at deltage. Det bedste, alle dine resultater dine bliver automatisk gemt på din Concept2 Logbog, sådan at de også passer sammen med Strava. Vi er store fans af appen her i Chicago på Fool's Fest Sprints. "

Fra starten ønskede vi med online racing at give en så tæt oplevelse som mulig af at deltage på en normal indendørs regatta. Dette betyder, at det du ser på din skærm, er det samme, uanset hvor du er i verden, alle starter på samme tid og kan følge hinanden.

Vi ønskede også at gøre det så enkelt som mulig at bruge for arrangører og at give dem fleksibiliteten til at afvikle en række forskellige typer løb. Som arrangør behøver du ikke downloade software. Du afvikler dine løb online via administrations siden til ErgRace Online. Etter at arrangøren har oprettet et løb, får de en unik 10-sifret kode som bare sendes til alle deltagerne.

Hver regatta kan være fra et, flere eller mange løb; Du kan enten lave løbene på forhånd, sådan at deltagerne bliver inddelt automatisk, eller for mindre løb kan du lægge dem ind manuelt, når de har koblet sig op. Løbsarrangører kan følge løbet i deres browser og det er muligt at lave live streaming.

Det er enkelt at deltage uden brug af en bærbar PC eller USB-kabler. Som deltager er alt du behøver en PM5, vores nye mobile ErgRace-app (tilgængelig for iOS og Android) og en internet forbindelse. Bådvisningen på appen vil være kendt for alle som har deltaget i indendørs regattaer med Venue Race og du vil visuelt se, hvor du er i forhold til dine konkurrenter. Etter afslutning af løbet får du resultaterne online i appen, samtidig sendes dit individuelle resultat til din Logbog.

Hvis du er inviteret til at deltage i et løb, kan du tjekke vor ErgRace Online for Competitors side, som har all information du behøver, sammen med hvordan du tester systemkravene for at sikre at alt er opdateret .

Det oprindelige fokus for ErgRace Online er at tilbyde en gratis og åben løsning for virtuelle løb. I fremtiden håber vi at tilbyde et bredere udvalg af træninger  på ErgRace Online, inklusiv intervalarbejde og mixed ergatlon, som gør det til en løsning for gruppetræning online.

Med over 40 år erfaring med indendørs regattaer, er vi spændte på, hvad online regattaer betyder for fremtiden. Hvis du bruger ErgRace Online for din regatta, eller hvis du har spørgsmål, så send mail til virtualracing@concept2.com, hvor vores dedikerede team med glæde vil hjælpe.