Start roning på vandet: Alt hvad du har brug for

Posted on: fre, 10/03/2023 - 15:02 By: reiner

Det er spændende at overføre sin roteknik fra indendørs træning til en udendørs oplevelse. At lære at ro en single er en fantastisk måde at komme i gang på! Udover en båd og årer skal du bruge nogle flere ting for at ro på vandet. Som altid er Concept2 glade for at hjælpe dig med dine årebehov.

Hvis du allerede har fundet et vandområde at ro på, en båd og et sted at opbevare din båd, så læs videre for detaljer om transport og pleje af båden.

Tagbøjler
Når du har fundet en båd at købe, har du sandsynligvis brug for en måde at transportere den på. Først skal du have standard tværbjælker, der passer til din bilmodel. Derefter bør du overveje at tilføje bådholdere (tilgængelige fra de fleste bådproducenter), der passer til din skrogdesign. Disse skræddersyede holdere tilbyder ekstra sikkerhed. Mange giver affjedring eller stødabsorbering for at beskytte skroget, da du vil minimere slid og slitage under transport. Skræddersyede holdere sikrer, at du binder dit udstyr fast ved hjælp af de stærkeste tetherspunkter. (Hvor det er muligt, anbefaler vi at spørge din bådproducent eller forhandler om anbefalinger til fastgørelse af både.) Tagbøjler varierer i nemhed med installation og lastning/losning. Nogle vil også passe årerne sammen med bådene, men i andre tilfælde er årerne bedst transporteret inde i din bil. Hvis du ofte skal transportere din båd på taget af bilen, kan du undersøge holdere, der tilbyder muligheder for hurtig frigivelse.

De fleste single sculler vil strække sig ud over længden af ​​din bils tag. Du skal tage hensyn til din bils kuppel, afstanden mellem tværbjælkerne og balancepunktet for båden, så båden er placeret korrekt. Der kan være lokale forskrifter om overhængende belastninger. Røde flag, lys eller andre advarsler kan være påkrævet. Tag særlig hensyn til parkering - især ved indkørsel til garager - for at sikre din båds sikkerhed.

Bådholdere
Når du bringer din båd hjem, har du brug for et sikkert sted at opbevare den. Hvis du ikke har en bådhus/roklub, kan du være nødt til at lave et solidt båd stativ. Stativ bør stilles et sikkert område, så der passes godt på din båd. Hvis riggen er på båden, kan du have brug for ekstra plads. Stativ skal også tillade dig plads til at løfte og omplacere båden. Generelt set bør stativet støtte bådens ribben. De fleste både opbevares med bunden opad og finnen pegende opad. Andre kreative løsninger inkluderer ophængning af både med puljesystemer eller oprettelse af støttende vugger.

Bådremme/surringer
Bådremme/surringer sikrer din båd, hvor det er nødvendigt - på biltag, bådstativer, bådslings eller hvor som helst dit udstyr er i fare for at blive slået eller blæst omkuld. Mange af disse er konstrueret af nylonstroppe, men elastiksnore kan også hjælpe med at fastgøre og sikre din båd. Vi anbefaler mærkevare-remme frem for generiske mærker, fordi vi har tillid til deres styrke og holdbarhed. Det er nyttigt at have remme af forskellige længder til forskellige lejligheder. Generelt er ro-skrog smalle, så ekstra lange remme er ikke nødvendige. Ratelsurringer er også unødvendige - de kan stramme skrøbelige skrog og stresse gunwales. Korrekte remme binder båden ned, giver dig plads til at binde den sikkert og beskytter skroget mod potentielle ridser og buler fra metalbeslaget. Inkluder altid mindst to remme for at sikre, at båden er sikker i tilfælde af svigt.

Bukke for både
Bukke giver en stabil platform (ofte taljehøjde) til rigning af både. De er lette og kan ofte foldes sammen til transport. Bukke kan bruges til midlertidig opbevaring af båden. (De er mindre robuste til langvarig opbevaring af båden.)

Bådovertræk
Et bådovertræk tilbyder beskyttelse mod UV, vejr, fugtighed og stød. Mange bådovertræk er polstrede for at give en vis støddæmpning og beskyttelse mod bil- og bådstativer. Overtræk kan være særligt nyttige under rejser, da de beskytter skroget mod vejaffald. Bådovertræk kan være velegnede til både indendørs, udendørs og langtidsopbevaring. De kan også være nyttige til at fange eventuelt løst udstyr, der kan ryste sig løst under transporten. De fleste moderne bådovertræk er lavet, så de er nemme at lynlåse eller fastgøre, uanset om du vælger at gøre det dagligt eller lejlighedsvis. Tilpassede overtræk vil passe til riggere og finner på specifikke båddesign.

Sko, Sæder, Tilbehør
Der er forskellige måder at gøre det mere behageligt i båden med en række forskellige sko, sæder, sædepuder, tøj og tilbehør. For alt, der er fastgjort til båden, som sko og sæde, vil du gerne undersøge kompatibilitet, da ikke alle reservedele passer til alle mærker.

Åre- og rigge overtræk
Ligesom bådovertræk hjælper åre- og rigger overtræk med at beskytte dine investeringer. Mens både, rigger og årer ikke ofte bliver beskadiget under roning, er det ofte under transport og opbevaring, at udstyr bliver ridset eller falmet. Disse valgfrie tilbehør er en god måde at forlænge levetiden på din båd og dit udstyr.

On-Board Computer
Niveauet af data og feedback, du søger, varierer sandsynligvis med din træning og mål. Mange smartwatches inkluderer nu en "roning" -funktion, der kan give grundlæggende data såsom distance, slagfrekvens og tid. Der er også smartphone-apps, der giver lignende data sammen med træningsprogrammering (nedtælling af distance og tid, intervaller osv.) og andre målinger såsom bådcheck og bevægelse op og ned. Apps varierer i omkostninger fra gratis til abonnement eller årlige gebyrer. Til konkurrenceroning er der små computere, der er specielt bygget til roning og nemt kan monteres om bord. Disse varierer i funktioner, men er lavet specifikt til roning og kan give detaljeret analyse af ydeevne og bådhastighed. Avancerede teknologier vil gå endnu længere med måling og analyse af teknik. Med den udvidede tilgængelighed af GPS, kortsoftware og fitness-trackere er der et bredt udvalg af muligheder for at optage og gemme din rotræning, der kan passe til mange budgetter.