Vinddæmper indstilling & trænings intensitet

Udgivet: 9. jun 2010 af: Reiner

 

Bedste vinddæmper indstilling for en god træning af konditionen på din Concept 2 romaskine er i området 3-5. Roning med vinddæmper indstillet for højt kan være skadeligt for dine træningsprogrammer fordi det kan reducere værdien af træningen og øge risiko for skader.

Trænings Intensitet

•      Jo hårdere du trækker, des hårdere modstand vil du føle. Det er fordi Concept 2 romaskinen bruger vindmodstanden der genereres af svinghjulets omdrejninger. Højere omdrejninger = større modstand.
 

•     Du kan ro så hårdt eller så let du vil. Romaskinen tvinger dig ikke til at ro i en forudindstillet intensitet. Det er helt op til dig selv. Når du lægger flere kræfter i din roning, vil du ro hurtigere, producere flere watt og forbrænde flere kalorier. Alt måles og vises på din Performance Monitor(PM). Husk din målsætning. For eksempel, hvis dit mål er at forbrænde en masse kalorier, er det vigtigt at ro i lang tid frem for at ro hårdt. Hvis du ror hårdt holder du ikke så længe.
 

•     Vinddæmper indstilling er lige som gearene på din cykel. Det påvirker fornemmelsen af roning, men påvirker ikke direkte modstanden. Eksperimenter dig frem til din (slettet noget) personlige indstilling. Vi anbefaler en vinddæmper indstilling på imellem 3-5. Dette er indstillingen som føles mest som at ro i en slank, hurtig kaproningsbåd på vandet. Højere indstilling føles mere som en større og langsommere udlejningsjolle.
 

Du kan se dine præstationer i pace (tid/500 m.)mest brugt blandt roere)), watt og kalorier. PM monitor viser dine præstationer i et valg af enheder og display muligheder. Du vælger det display der virker bedst for dig.